• Tanáraink
    Tanáraink

MAKI STEVENSON

Maki S

Maki séf főzésoktató anyukája mellett már kisgyermekkorától rengeteg tapasztalatra tett szert a konyhában. Szakács képesítését a New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on szerezte, majd rögtön a diploma megszerzése után a modern japán konyhát képviselő Megu étteremben kezdett dolgozni, ezután pedig a Craft étterem szakácsa lett. Magyarországra kerülve 2007-ben indította el saját főzőiskoláját. A Makifood kurzusainak tananyaga Maki ételfilozófiáját tükrözi: egyszerű, könnyen elkészíthető, ugyanakkor igényes és egészséges ételek, amennyire csak lehetséges, helyi és szezonális alapanyagokból, néhány különleges, távoli tájakról származó hozzávalóval megbolondítva. 2016 őszétől pedig a Culinary Institute of Europe-ot is ő vezeti.

Kovács Bea

Buzalelke Kovacs Bea

Bea 2011-ben költözött a badacsonyi borvidékre, és a helyi borok mellé kezdett kenyeret sütni. Néhány év alatt felépített egy kis kézműves pékséget Kisapátiban, a Szent György-hegy lábánál. A Búzalelke Pékség 2018-ban megkapta a Magyar Konyha elismerését a 10 legjobb pékség és delikát bolt kategóriában. A kenyérsütést főként külföldi irodalomból, saját tapasztalatból és nemzetközi kurzusokon tanulta és tanulja folyamatosan. Egy nemzetközi gasztro utazási projekt résztvevőjeként külföldieknek tart kenyérsütő kurzusokat fatüzeléses kemence használatával.

KISS O'SHEA DÁNIEL

IMG 8681

Dániel tanult Lyonban, stázsolt Ausztriában, főzött Bostonban, Londonban és Skóciában, volt az ír nagykövet privát séfje, de megfordult Norvégiában is. Számos minőségi budapesti étterem csapatát erősítette (pl. Alabárdos); évek óta segíti a Budapest Party Service tevékenységét, és kreatív chefként számos gasztro projektben vesz részt. 2015-ben megnyerte a II. Czifray versenykurzust.

Klaus Deutschmann

Klaus DeutschmannKlaus Ausztriában szerezte szakács képesítését. Dolgozott többek között ciprusi, norvégiai, németországi éttermekben, és a portugáliai két Michelin-csillagos Vila Joyában. Magyarországon a Chateau Visz, a Káli Art Inn és a Kristinus Borbirtok konyháját erősítette, illetve vezette. Klaus jelenleg szabadúszó gasztronómiai tanácsadóként dolgozik.

NÁBELEK ZSÓFIA

nabelekZSZsófia Mihályi László egyik legjobb magyar cukrász szakácstól tanulta meg a mesterség alapjait. Vácban dolgozott a Desszertszalonnál, majd Kistücsök Étteremben folytatta a munkát Balatonszemesen. 2014-ben a Mák Bisztróban gyakornokként kezdett, ahol most vezető cukrász chefként dolgozik. Kommunikációs szakon diplomázott, ezért aktívan tevékenykedik a gasztro médiában is. Megannyi magazinnal dolgozik együtt, mint például a Nosalty, Táfelspicc (Origo) és Magyar Konyha. Zsófi több ízben is volt a Lyon Bocuse d'Or tudósítója. 2017 nyarán a Daniel Berlin éttermében a Krogban sztázsolt. 2018-tól a Culinary Institute of Europe és Makifood csapatát is erősíti.

Szonja Márk

A few years ago Szonja left her journalist job and started working full time on her pastry chef carreer.

After graduating from a school and spending her internship at Gresham Palace she became a pastry chef.

She writes a food blog, called Édesem and she makes homemade desserts for Pastrami Restaurant in Budapest.

Igari Eszter

Igari EszterEszter 2012-ben végzett az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán, majd neveléstudományi mesterdiplomát szerzett kora gyermekkori pedagógia szakirányon. 6 éve tanít általános iskolában, emellett elvégezte a Culinary Institute of Europe professzionális gasztronómiai képzését. A gyerekektől nyáron sem szeret elszakadni, évek óta táborokban is találkozhatnak vele a kisiskolás gyerekek. 2018 nyarán 4 héten keresztül Eszter vezette gyerekeknek szóló nyári gasztro táborunkat.

NGUYEN THUY PHUONG

13407067 10154157181933971 6247190553340332224 nPhuong Hanoiban született, szülei Magyarországon jártak egyetemre, nyolc éves volt amikor családjával véglegesen Budapestre költöztek. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen textil szakon végzett, sokáig textil-divattervezőként érvényesült, majd két barátjával (Luu Anh Tuan, Wang Song Tao) belekezdtek a Sáo 哨 food&bar nevű vietnami-kínai étterem megvalósításába, majd pár évre rá megnyitották a KHAN-t is. A sok közös főzös házibulik alatt új projectötletek születtek meg. A közös étterem gondolata is így alakult ki. Mindhármunknak a célja az volt, hogy a stílus és a finomság, amely a munkáinkban megjelenik, a vendéglátásban egyesüljön. ,,Szenvedélyem az alkotás és a főzés. Az étkezés mindig fontos része volt, van és lesz az életemben, a kísérletezés és az alkotás vágya meghatározó számomra. Étkezés során családias légkört teremteni számomra természetes, a jó hangulatú étkezés megteremtése motivál, nekem ez okoz örömet."

Tischler Petra

Tischler Petra 1

Petra diplomaszerzés után az akkor nyíló Nobuban kezdte a főzést. Külföldi tapasztalatait kezdetben a londoni The Arts Club private membership étteremben, majd az USA-ban Joel Antunes francia chef kezei alatt a One Eleven junior sous-chef-jeként szerezte. 2015-ben költözött haza, és lett a Costes Downtown sous-chefje, ahol a következő évben kiérdemelték Magyarország 5. Michelin csillagát. Petra jelenleg a budaörsi halpic (The Fishmarket Kft.) key account managere, amely remek lehetőség, hogy tovább fejlessze a halakkal való régóta tartó kapcsolatát. Álma, hogy saját vállalkozást alapíthasson.

Szabó Péter

Szabo PeterPéter szakmai gyakorlatait az USA-ban, Új-Zélandon és Skóciában szerezte. Halkereskedő, osztrigakereskedő, chef és osztriga-sommelier. A Metro Beszerzési Igazgatóságának halspecialistája, a Metro Vevőakadémiajának szakoktatója, korábban a Vörös Homár Halkereskedések ötletgazdája és mint halkereskedő az elindítója, a myfish.hu oldal megálmodója.

Continue Reading

  • 1
  • 2