• Főzőkurzusaink
    Főzőkurzusaink

Event Registration

Below is a list of all events that are currently open for registration. Click on the event name to proceed.
06 Sep, 2016
40000 HUF
 

3 alkalmas Makifood bérlet

bérlet
 - A Makifood bérlettel kedvezményes áron regisztrálhatsz 3 általad kiválasztott kurzusunkra.

- 1 bérlet 1 fő részvételére jogosít 3 tetszőlegesen kiválasztott kurzuson.

- A bérlet a 15 000 Ft értékű kurzusokra használható fel díjmentesen, amennyiben magasabb árazású kurzusra szeretnék felhasználni, az adott kurzus különbözeti díját ki kell fizetni.
- A bérletet a vásárlástól számított 1 évig lehet felhasználni.
- A bérletet egyszeri alkalommal meg lehet hosszabbítani 25%-os felár fizetésével. A meghosszabbítást követően a bérlet további 1 évig lesz érvényes.

A bérlet megvásárlását követően küldd el nekünk e-mailben a telefonszámodat, a kiválasztott kurzusok címét és időpontját, valamint a vásárlást követően kapott visszaigazoló rendszerüzenetet a info@makifood.hu e-mail címre! Köszönjük!

Show Spots71
28 Jul, 2017
15000 HUF
 

15 000 Ft értékű Makifood ajándékutalvány

ajandekutalvany FBpost

Azon gondolkodsz, mit vegyèl karácsonyra? Ajándékozd meg szeretteidet a főzés örömével!

Januártól számos új kurzussal készülünk! Az új kurzusok  hamarosan kiírásra kerülnek! 

- Az ajándékutalványt a vásárlástól számított 1 évig lehet felhasználni 15.000,- Ft értékben bármelyik kurzusunkon.  Néhány speciális óránk magasabb árszabású. Amennyiben ilyen kurzusra esik a választás, az ajándékutalvány ebben az esetben is beváltható, feltéve, ha a különbözet befizetésre kerül. 

- Az ajándékutalvány 1 tetszőlegesen kiválasztott alkalomra szól, és 1 fő részvételére jogosít.

- Az ajándékutalványt egyszeri alkalommal meg lehet hosszabbítani 25%-os felár fizetésével. A meghosszabbítást követően az ajándékutalvány további 1 évig lesz érvényes.

Az ajándékutalványt  a vásárlástól számított 24 órán belül elküldjük  emailben! Kérés esetén személyre szóló utalványt is tudunk készíteni!

Az ajándékozott úgy fogja tudni felhasználni az utalványt, hogy elküldi nekünk e-mailben annak sorszámát, mobil számát, valamint a kiválasztott kurzus címét és időpontját az info@makifood.com  e-mail címre, mi pedig ez alapján fogjuk tudni regisztrálni őt a kurzusra.

Show SpotsUnlimited
15 Oct, 2019
16900 HUF
 

Vacsorázz Grecsó Krisztiánnal! Séf: Szilvási Mihály

obento1

Vajon a gondolatok inspirálják a főzést, vagy a főzés a gondolatokat? Szerinted az írók sztorit vagy ételt főznek a konyhában?
A Globalista Konyha bemutatja: Főzünk és mesélünk. Irodalmi vacsoraest három részben
Első este: Grecsó Krisztián kedvenc őszi menüsora:
Sütőtök, borjú nyelv, birs
Zeller veloute, szarvas confit
Bárány nyak, karfiol, szőlő
Körte, szőkecsoki, élesztő
A séf: Szilvási Mihály, Natura Hill, Zebegény
Az est moderátora: Szegő János

Show Spots10
16 Oct, 2019
16900 HUF
 

Vacsorázz Dragomán Györggyel és Szabó T. Annával!

obento1

Vajon a gondolatok inspirálják a főzést, vagy a főzés a gondolatokat? Szerinted az írók sztorit vagy ételt főznek a konyhában?
A Globalista Konyha bemutatja: Főzünk és mesélünk. Irodalmi vacsoraest három részben
Második este: Dragomán György és Szabó T. Anna kedvenc őszi menüsora:
Kacsa terrine, birsalma, barna sör
Borscs, erdei gombák
Konfitált bárány lapocka, bab ragu, tárkony
Gesztenye, kecsketej, karamell
A séf: Horváth Ákos, Makifood
Az est moderátora: Szegő János

Show SpotsUnlimited
17 Oct, 2019
16900 HUF
 

Vacsorázz Nyáry Krisztiánnal! Séf: Farkas Richárd (Pajta)

obento1

Vajon a gondolatok inspirálják a főzést, vagy a főzés a gondolatokat? Szerinted az írók sztorit vagy ételt főznek a konyhában?
A Globalista Konyha bemutatja: Főzünk és mesélünk. Irodalmi vacsoraest három részben
Harmadik este: Nyáry Krisztián kedvenc őszi menüsora:
Mangalica szalonna, saláta őrségi kecskesajttal
Zeller, fenyő, pisztráng
Fürj kakas, vörösbor, burgonya, rókagomba
Körte, tökmag
A séf: Farkas Richárd, Pajta étterem, Őriszentpéter
Az est moderátora: Szegő János

Show Spots10
20 Oct, 2019
18000 HUF
 

Bevezetés a bonbonkészítésbe

sushi2
Ha érdekel a gasztronómia világa, akkor biztosan hallottál Nábelek Zsófi-ról is, de ha nem, akkor íme pár érdekesség címszavakban: cukrász, újságíró.
Zsófia Mihályi Lászlónál, a váci Desszertszalonban kezdte a cukrász pályát, majd a balatonszemesi Kistücsökben folytatta. A Mákba gyakornokként került, ahonnét 3 év után vezető cukrászként távozott. A cukrászat mellett kommunikáció szakon végzett. Számos print és online kiadványban olvashatóak cikkei (Dining Guide), több alkalommal közvetített a lyoni Bocuse d’Or-ról. Jelenleg a Chouchou-ban tanácsadó, valamint a Magyar Konyhában olvashatjuk írásait és a Culinary Institute of Europe-ban oktat.

A csokoládénak megannyi felhasználási módja létezik, de az egyik legklasszabb, amikor falatnyi bonbon formájában élvezhetjük. Nábelek Zsófi segít, tippet ad és megmutatja, hogyan is érdemes nekivágni, ha az emberr bonbonkészítésre adja a fejét.

Bonbonok:
- szecsuáni borsos trüffelgolyó
- vegán bonbon
- tonkababos töltött bonbon

Cukrász: Nábelek Zsófi
Nyelv: magyar
Létszám: 15 fő
Szint: kezdő

Show Spots10
24 Oct, 2019
15000 HUF
 

Fókuszban a gyulladáscsökkentés

sushi2
 

Az est folyamán egy olyan menüt készítünk el, ami - a kortárs táplálkozástudomány ismereteinek megfelelően - elősegítheti a szervezetünkben a gyulladások csökkentését, megelőzését és könnyen elkészíthető majd a saját otthonunkban is.
A sütés főzés közben alkalmunk nyílik nem csak az aznapi menüről, a témához kapcsolódó egyéb alapanyagokról és szempontokról beszélgetni, hanem a közben felmerülő egészséges táplálkozással kapcsolatos hétköznapi kérdésekről és nehézségekről is.

Marina magáról mondta:
"Már az egyetemi képzés alatt éreztem, hogy a lélektani megközelítés önmagában nem ad elég konkrét választ bizonyos kérdésekre, ezért az alkalmazott táplálkozástudomány irányába fordultam. Ezen a vonalon azóta is folytatom tanulmányaimat, hiszen saját magam is küzdöttem (és küzdök) olyan nehézségekkel, amelyekhez a lélektani lehetőségeken túl nagyon hasznos és szükséges ezen egyre fejlődő tudományág segítségét is igénybe venni. Minden területen nagyon szeretek megoldásokat keresni a szembe jövő nehézségekre és problémákra, ez vezet az emberekkel való közös munkában, a gyermekek oktatásában és a harcművészetben egyaránt. Én a prevencióban hiszek, mivel könnyebbnek és hatékonyabbnak tartom megelőzni az előrelátható betegségeket, problémákat. Fontosnak tartom, hogy – ha nem is vágunk bele egy önismereti útba éppen – minél tudatosabban használjuk a táplálkozásról szerzett új kutatási adatokat, hiszen mindannyian eszünk, iszunk, bevásárolunk, sütünk, főzünk vagy ételt rendelünk, és ez valóban segít a választásban. Kisgyermekes anyukaként különösen érzem annak a súlyát, amit a megfelelő minőségű és típusú élelem beszerzése, és az ételek elkészítése jelent, de biztos vagyok benne, hogy az erre fordított energia megtérül a mindennapokban és hosszú távon egyaránt.":::

Ételek, amiket elkészítünk:
Leves - fűszeres sült karfiol leves 
Főétel - sült gyökérzöldségek gyógynövényekbe forgatva, párolt halszelet (gyömbéres kurkumás tahini mártással) 
Saláta - uborkaspagetti - (uborka, répa, szezámolaj, lime, koriander, bazsalikom) 
Desszert - sütőtökös gofri - gyümölcsös kókuszkrémmel (bogyós gyümölcs)

Nyelv: magyar
Létszám: 15 fő

 

Show Spots14
27 Oct, 2019
18000 HUF
 

Sushi workshop

sushi2

Maki Stevenson főzésoktató anyukája mellett már kisgyermekkorától rengeteg tapasztalatra tett szert a konyhában. Szakács képesítését a New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on szerezte, Magyarországra kerülve 2007-ben indította el saját főzőiskoláját, Makifood néven. 2017-ben Maki megkapta a japán konyhaművészet jószolgálati nagykövete címet.

A kurzuson Chef Maki megmutatja a sushi készítés alapjait és a trükköket, hogyan is kell tökéletes sushit készíteni. Szó esik a japán kultúráról és gasztronómiáról is.

Ételek, amiket elkészítünk:
- Avokádó rák oshisushi
- Gomokusushi
- Füstölt lazac temarisushi
- Sobasushi (kaliforniai paprika, répa, shiitake)
- Inarisushi

Chef: Maki Stevenson
Nyelv: magyar
Létszám: 15 fő

Show Spots1
30 Oct, 2019
15000 HUF
 

Késtechnika alapfok

sushi2 Mindig mindent az alapoktól! A konyhában sincs ez másképp. Sokban megkönnyíted az életed, ha tudod, hogyan vágj, szelj, apríts. Légy olyan, mint a profi séfek!
Show Spots0
06 Nov, 2019
18000 HUF
 

Bonbonkészítés haladóknak

candies chocolates delicious 867464

Légy egy napra vérbeli csokoládémester! Csatlakozz intenzív bonbonkészítő kurzusunkhoz , ha profi vagy az otthoni curkászkodásban vagy esetleg most kezdted el ezt a gyönyörű hivatást! Lépj a következő szintre a csokoládé megmunkálásában, tanulj Stephane Gerphagnon-tól!

Stephane Dél-Franciaországban született. Lyonban végezte a cukrász iskolát. Dolgozott Párizsban, Melbourne-ben és Londonban. 2007-ben költözött Magyarországra, ahol kezdetben a Lukács Cukrászdában, majd Takács Lajossal az Olimpiában dolgozott. Több évig volt a La Praliné és az á table! vezető cukrásza. Jelenleg számos cukrászda kreatív cukrásza és tanácsadója.

Amire számíthatsz:
- szakértője leszel a temperálásnak
- számos bonbonkészítési technikát, is megtanulsz
- megmutatjuk, hogy formázd a bonbont és hogyan tudod csokoládéba mártani
- megtudod, hogyan készíts mintázott bonbont

Cukrász: Stephane Gerphagnon 
Nyelv: angol/magyar
Létszám: 15 fő
Szint: haladó

Show Spots15
10 Nov, 2019
18000 HUF
 

Japán Buddhista konyhaművészet, a shōjin ryōri

shoujin ryori ingredients w740z

A buddhista konyhaművészet kelet-ázsiai konyhaművészet, amelyet a buddhista egyházak és sok hívő követ főleg a kínai buddhizmus által befolyásolt történelmi területeken. Ennek japán változtata a shōjin ryōri, vagyis áldozati konyha, az erőszakmentesség jegyében készülő, tradicionálisan vegán ételek összefoglaló neve. A buddhista étel, mint a konyhaművészet egyik különálló válfaja, a kolostorokhoz köthető, ahol a közösség egyik tagját bízták meg főszakácsnak, akinek olyan ételeket kellett összeállítania, amelyek megfeleltek a szigorú buddhista fogadalmi követelményeknek.

Tervezett menü:

- Lassan brézingelt jégcsapretek vörös misoval
- Shimeji és fafül-tofu shirorae
- Shimeji és fafül-tofu shiroae
- Őszi zöldségek és rizs
- Karfiol krokett
- Sült sütőtök vegan bechamellel és zöldfűszeres morzsával

Chef: Maki Stevenson, Iskolánk alapítója, a Japán Kultúra Jószolgálati Nagyövete 
Nyelv: magyar
Létszám: 15 fő

Show Spots10
13 Nov, 2019
18000 HUF
 

Húsok bűvöletében workshop Katona Andrással

shoujin ryori ingredients w740z

Ez a kurzus kimondottan a húsimádóknak született meg, de ha csak kíváncsi vagy, hogyan kell tökéletesen előkészíteni és megsütni különböző húsfajtákat, akkor is itt a helyed! Nem hétköznapinak tűnő húsokat csempészünk be a konyhánkba, hogy megmutathassuk neked, hogy nem is olyan ördöngösség elkészíteni a fogoly vagy akár a szarvas húst. 

A kurzus séfe Katona András lesz, aki 14 éve egy önéletrajzzal és egy vidéki Hilton szállodába szóló szerződéssel a kezében érkezett Angliába. Pár év után Londonba költözött és a híres The Savoy hotelben helyezkedett el. Ekkor kezdett a munkája a szenvedélyévé válni. Azóta rengeteg híres konyhába kapott betekintést, sztázsolt Gordon Ramsay 3 Michelin csillagos, illetve Heston Blumenthal The Fat Duck éttermében is. Tapasztalatait a Savoy után a Corinthia Hotel, Galvin at Windows nevű Michelin csillagos étteremében, a 12 Hay Hill Business members clubjábban, Tower Bridge lábánál fekvő híres francia Le Pont de la Tourt étterembe és London belvárosában, Mayfairen levö Avenue étteremet vezette. Jelenleg mint Kreativ Séfként és Gasztronomiai tanácsadoként dolgozik. Mindig is dolgozott ügynökségekkel, otthonosan mozog különböző stílusú konyhákban megfordult kínai, indiai, angol, francia, japán helyeken is. Tanítása során az elmúlt évek tapasztalatait szeretné megosztani az emberekkel. Hisz abban, hogy a nehézségei ellenére csodálatos ez a szakma, nem lehet unatkozni és nincs két egyforma nap.

Elkészülő ételek:

- Coq au vin Andras modra, gyongy hagyma,ropogos csaszarszalona, pomme puree.
- Omlos füszeres vad diszno tarja, sajtos polenta
- Toltott nyul ballontin, gombás árpa risotto 

Chef: Katona András
Nyelv: magyar
Létszám: 15 fő

Show Spots14
17 Nov, 2019
18000 HUF
 

Kovászolt kenyér mesterfokon

12273658 1186039874744363 3036680965837616886 o 300x223

Ki ne hallott volna már a híres Balaton környéki Búzalelke Pékségről? Kovács Bea, a Búzalelke Pékség alapítója a Szent György-hegyről érkezik hozzánk, hogy megmutassa a kovászkészítés titkát és a természetes kovásszal, lassú érésű, adalékanyag mentes kenyérsütést. Gyúrunk, autolizálunk, dagasztunk és türelmesen várunk, de míg várunk, addig elkészítjük az ebédünket és közösen, kellemes hangulatban eszmecserét folytatja elköltjük ebédünket. 

Amit adunk:

- egy kis mennyiségű kovászt, amit otthon tudsz nevelgetni
- szakajtót, amiben hazaviszed a saját készítésű kenyértésztádat
- sütésreváró kenyértésztát, amit te magad fogsz elkészíteni a kurzus során

Amiről tanulni fogsz:

- mi az az autolízis és miért fontos
- milyen mozdulatokkal végezd a dagasztást
- pihentetés, kelesztés menetéről
- glutén fontosságáról is szó esik

Ebéd:

- Focaccia

Pék: Kovács Bea (Búzalelke Pékség)
Nyelv: magyar
Kurzus időtartama: 5 óra 

Show Spots12
17 Nov, 2019
18000 HUF
 

Kovászolt kenyér mesterfokon (délután)

12273658 1186039874744363 3036680965837616886 o 300x223

Ki ne hallott volna már a híres Balaton környéki Búzalelke Pékségről? Kovács Bea, a Búzalelke Pékség alapítója a Szent György-hegyről érkezik hozzánk, hogy megmutassa a kovászkészítés titkát és a természetes kovásszal, lassú érésű, adalékanyag mentes kenyérsütést. Gyúrunk, autolizálunk, dagasztunk és türelmesen várunk, de míg várunk, addig elkészítjük az ebédünket és közösen, kellemes hangulatban eszmecserét folytatja elköltjük ebédünket. 

Amit adunk:

- egy kis mennyiségű kovászt, amit otthon tudsz nevelgetni
- szakajtót, amiben hazaviszed a saját készítésű kenyértésztádat
- sütésreváró kenyértésztát, amit te magad fogsz elkészíteni a kurzus során

Amiről tanulni fogsz:

- mi az az autolízis és miért fontos
- milyen mozdulatokkal végezd a dagasztást
- pihentetés, kelesztés menetéről
- glutén fontosságáról is szó esik

Ebéd:

- Focaccia

Pék: Kovács Bea (Búzalelke Pékség)
Nyelv: magyar
Kurzus időtartama: 5 óra 

Show Spots12
27 Nov, 2019
15000 HUF
 

Késtechnika alapfok

kestechnika

Tanuld meg élesíteni és használni a szakács kést, akár egy profi. Szeletelj teljesen egyforma julienne-t és brunoise-t, hogy legyen mire felvágnod! A segítségedre Maki Stevenson lesz!

 


Chef: Maki Stevenson
Nyelv: magyar
Létszám: 15 fő

Show Spots14
01 Dec, 2019
18000 HUF
 

Sushi workshop

sushi2

Maki Stevenson főzésoktató anyukája mellett már kisgyermekkorától rengeteg tapasztalatra tett szert a konyhában. Szakács képesítését a New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on szerezte, Magyarországra kerülve 2007-ben indította el saját főzőiskoláját, Makifood néven. 2017-ben Maki megkapta a japán konyhaművészet jószolgálati nagykövete címet.

A kurzuson Chef Maki megmutatja a sushi készítés alapjait és a trükköket, hogyan is kell tökéletes sushit készíteni. Szó esik a japán kultúráról és gasztronómiáról is.

Ételek, amiket elkészítünk:
- Avokádó rák oshisushi
- Gomokusushi
- Füstölt lazac temarisushi
- Sobasushi (kaliforniai paprika, répa, shiitake)
- Inarisushi

Chef: Maki Stevenson
Nyelv: magyar
Létszám: 15 fő

Show Spots15